Kokosolie Kopen

Het verband tussen diabetes en kokosolie

Het verband tussen diabetes en kokosolie

arts diabetes

arts diabetes

Het  is zo sterk dat het misschien vreemd klinkt over een gezonde vet te horen, zoals kokosolie die een diepgaand effect kan hebben op de ziekte. Deze geweldige olie is in feite de meest belangrijke sleutel in het beheer van de manier waarop suiker van invloed kan zijn op je lichaam. Voor diabetici en anderen met gezondheidsproblemen die verband houden met een hoge bloedsuikerspiegel, kan het toevoegen van kokosolie aan hun dieet wel eens de belangrijkste stap zijn in de richting van het uiteindelijk controleren van hun bloedsuikerspiegel.

 

Artsen raden diabetici vaak aan een dieet met weinig vet

Laag in geraffineerde suiker en veel andere koolhydraten. Het wordt verondersteld dat dit helpt de aandoening te beheersen, maar zelfs koolhydraten kunnen een negatieve invloed hebben op de bloedsuikerspiegel als er weinig eiwit en vet aanwezig is in het eten. Het is belangrijk om evenwichtige maaltijden te eten die alle soorten voedsel bevatten, en het is vooral belangrijk om te kiezen voor hoge kwaliteit vetten zoals kokosolie.

 

Waarom is kokosolie zo gunstig voor aandoeningen als diabetes

De gezonde vetten in kokosolie spelen een essentiële rol bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel: het vertraagt ​​de spijsvertering die zorgt voor een constante, zelfde stroom van energie uit je voeding door het verlagen van de totale glycemische index van uw maaltijd. Wanneer u maaltijd kokosolie en koolhydraten bevat, dan zullen de koolhydraten langzamer worden afgebroken tot glucose, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel zal blijven, zelfs nadat je hebt gegeten.

Kokosolie bestaat uit het midden-keten vetzuren, in tegenstelling tot moderne plantaardige oliën zoals soja, maïs, en saffloerolie die gemaakt zijn van lange-keten vetzuren. Middellange keten vetzuren zijn meer geschikt voor het gebruik van energie in plaats van de opslag van vet. Oliën die hoofdzakelijk bestaan ​​uit lange-keten vetzuren kunnen zelfs insulineresistentie en diabetes veroorzaken of verergeren.

 

Verhoogde stofwisseling

diabetes

diabetes

Naast het leveren van het lichaam met constante energie, zal door kokosolie aan het dieet toe te voegen het lichaam de metabolisme bevorderen. Een verhoogde stofwisseling kan de functie van insuline verbeteren, terwijl het ook helpt gewicht te verliezen.

Deze tropische olie heeft niet alleen een positief effect op de bloedsuikerspiegel en insuline, het kan ook andere gezondheidsproblemen die in verband staan met diabetes, zoals obesitas en hart-en vaatziekten verbeteren. Wanneer de cellen niet de energie hebben die nodig zijn, omdat de insuline ontvangst niet goed functioneert, dan kan dit leiden tot andere aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, een belangrijke oorzaak van overlijden bij diabetici. In tegenstelling tot suiker en lange keten vetzuren, is kokosolie gemakkelijk verteerbaar en verwerkt energie zonder het gebruik van insuline. Bruce Fife, auteur van The Miracle of kokosolie, beveelt zelfs aan kokosolie als enige olie te eten omwille van zijn uitstekende voordelen.

 

Traditionele tropische samenlevingen

Deze mensen consumeren anders dan onze cultuur een grote hoeveelheid aan kokosolie, en toch komen er minder ziektes, waaronder diabetes voor in deze culturen. Dezelfde robuuste mensen zullen snel dezelfde moderne aandoeningen krijgen als ze overschakelen op een modern dieet vol met geraffineerd voedsel, chemicaliën en meervoudig onverzadigde oliën.

 

Hieronder kunt u de beste kokosolie kopen in onze nieuwe kokoswinkel.nl

Kokosolie Kopen

Kokosolie Kopen

3 Thoughts on “Het verband tussen diabetes en kokosolie

  1. hoi…ik wil ff me verhaal kwijt ik ben meestal nogal sceptische met nieuwe dingen van jaja dat is goed voor je..maar goed toch vorige week begonnen met kokosolie en ik ben diabetes sinds ee njaar en kreeg me suikers niet onder controle …nou je gelooft het of niet maar heb sinds dat ik het ben gaan gebruiken me suiker onder de 7.0 hahahha ben er echt zo blij meeeeeeeeeee heb dagen er tussen gehad dat ik zelfs onder de 5.0 zat …dus ja mensen ik geloof er echt in dat het werkt…grtjes van een erg blije diabetes patient en ik ga het iedereen aanraden om het te gaan gebruiken…

  2. Welke studies tonen dit aan? Ik ben op zoek naar wetenschappelijke bronnen om die aan sceptische familieleden met diabetes voor te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation