Kokosolie Kopen

Kokosolie en gezond zijn met elkaar verbonden

Kokosolie en gezond zijn met elkaar verbonden

kokosolie gezond

kokosolie gezond

Er is een misvatting dat veel mensen vaak denken dat kokosolie niet goed is voor het hart. Kokosolie en hart en vaatziekten zijn met elkaar verbonden, want kokosolie is opgebouwd uit 90 procent verzadigd vet en verzadigd vet is gedemoniseerd als de belangrijkste oorzaak van hart en vaatziekten voor de laatste 50 jaar of zo.

Het probleem is … deze theorie is gewoon niet waar. De zogenaamde “Lipid hypothese” van hartaandoeningen is de conclusie van een onderzoeker terug in 1950. Tal van andere studies sindsdien hebben dit volledig in diskrediet gebracht.

 

Is kokosolie gezond?

Naast de volledige misvatting over verzadigd vet als oorzaak van hart en vaatziekten, is er een belangrijke eigenschap van kokosolie dat het onderscheidt van andere bronnen van verzadigd vet. Kokosolie bestaat uit het midden-keten vetzuren (MCFA’s), ook wel middellange keten triglyceriden. Onderzoek heeft aangetoond dat de middellange-keten vetten in kokosolie daadwerkelijk beschermen tegen hart en vaatziekten – en zelfs gebruikt wordt als een behandeling om het te genezen!

De toename van het verbruik van meervoudig onverzadigde vetzuren heeft niet geleid tot een verbetering van het percentage van hartaandoeningen. Anderzijds, excessieve meervoudig onverzadigde oliën hebben aangetoond bij te dragen aan een groot aantal aandoeningen zoals kanker en hart en vaatziekten, immuunsysteem dysfunctie, schade aan de lever, de voortplantingsorganen en longen, spijsverteringsstoornissen, depressief leervermogen, verminderde groei en gewichtstoename.

 

Wat zijn de verschillen?

Het verschil tussen de verzadigde en onverzadigde vetzuren is zelfs zo groot als wat deze termen betekenen, elk type vet bestaat uit zowel verzadigde als onverzadigde vetzuren, zij het in verschillende verhoudingen. Onverzadigde vetten (oliën) bevatten doorgaans 10 tot 20 procent verzadigde vetzuren. De verzadigde vetten boter en reuzel, anderzijds, bevatten slechts 60% en 40% verzadigde vetzuren, respectievelijk de rest hoofdzakelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Duidelijk is dat de term “verzadigd vet” misleidend is.

 

De Verzadigd vet Theorie en hart en vaatziekten

hart

hart

Hartziekte wordt veroorzaakt door arteriosclerose (aderverkalking), die geopenbaard is door de vorming van plaque aan de vaatwanden. U heeft ongetwijfeld het advies gekregen om verzadigd vet te vermijden, het zou slecht zijn voor je hart, want het verhoogt serum cholesterol. Echter niet te hoog cholesterol leid tot hart en vaatziekten, en is niet eens een goede indicator van uw risico op hart en vaatziekten.

Wat zijn de oorzaken van hart en vaatziekten ? Volgens het laatste onderzoek, wordt arteriosclerose in eerste instantie ontwikkeld als gevolg van letsel aan de binnenbekleding van de vaatwand. De schade kan het resultaat zijn van een aantal factoren zoals toxinen, vrije radicalen, virussen of bacteriën. Indien de oorzaak van de schade niet wordt verwijderd, kan het verdere schade veroorzaken. Zolang irritatie en ontstekingen blijven bestaan, zal uw cholesterol oxideren en plaque vormen, ongeacht wat uw cholesterolgehalte zal zijn.

In tegenstelling tot andere verzadigde vetten, heeft natuurlijke kokosolie de neiging om het HDL-cholesterol te verhogen, zonder verhoging van LDL-niveaus, om zo het niveau te verbeteren van uw LDL / HDL-ratio. De verhouding van het LDL-en HDL-cholesterol wordt algemeen erkend als een veel meer nauwkeurige indicator van hart en vaatziekten risico dan van het totale cholesterol. Kokosolie vermindert ook het aantal gevallen van schade aan uw bloedvaten en helpt dus daadwerkelijk bij het voorkomen van arteriosclerose.

Mensen die van oudsher grote hoeveelheden kokosolie consumeren als onderdeel van hun dagelijkse voeding hebben een zeer lage incidentie van hart en vaatziekten, en hebben een normaal cholesterolgehalte in het bloed. Dit word goed ondersteund door tal van bevolkingsonderzoeken. Uit onderzoek blijkt dat mensen die kokosolie consumeren als hun primaire vet een opmerkelijk goede cardiovasculaire gezondheid hebben.

 

Hieronder kunt u de beste kokosolie kopen in onze nieuwe kokoswinkel.nl

Kokosolie Kopen

Kokosolie Kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation