Kokosolie Kopen

Waarom kokosolie goed is voor fitnessers

Doe je nog steeds niet mee met de healthy movement? We begrijpen je volledig. Mijn gezonde reis had 1 groot obstakel in de weg. Het ging hem niet om de fitness oefeningen, of het aanhouden van een schema, maar het volgende:

Gezond eten smaakt niet altijd even lekker.

En draai of keer het zoals je wilt, smaak is en blijft belangrijk! Daarom is het belangrijk om te weten hoe je gezond eten ook lekker kunt maken. Voor fitnessers is dit nog zoveel meer interessant, want als je je job niet doet in de keuken, dan verspil je je tijd in de sportschool.

Een van de beste manieren om je gezonde recepten een goede smaak te geven.. kokosolie!

Kokosolie zorgt ervoor dat je voeding niet droog is, maar veel sappiger. Het heeft ook een uniek smaak die goed past bij enorm veel recepten. Veel gezonde voeding heeft van nature uit een laag vetgehalte, waardoor het ook minder smakelijk proeft. 1 lepel van deze olie verhelpt dit probleem.

Daarenboven is kokosolie een bron van gezonde vetten. Deze verlagen je cholesterol, en zijn goed voor je hart. De goede vetten van kokosolie vind je ook in olijfolie, noten en avocado.

Meer dan de helft van de vetten die je vindt in deze olie zijn de zogenaamde medium chain fatty acids (MCFAs). Dit zorgt ervoor dat je energiepeil hier enorme baat bij heeft. De MCFAs worden haast even snel omgezet in energie als je gewone koolhydraten. Bijkomend voordeel is dat ze niet je bloedsuiker in de lucht doen schieten, wat koolhydraten wel doen. Ook zijn er talloze hormonale voordelen, waardoor je metabolisme netjes blijft lopen als een geoliede machine.

Wanneer je je recepten supplementeert met kokosolie, smaken ze niet alleen beter. De gezonde vetten verteren ook veel trager, waardoor je langer energie hebt, en ook minder snel dat hongerig gevoel krijgt. Zo raak je zonder probleem door een lange workout. Geen excuses meer om die beste buikspieroefeningen te laten vallen op het einde van je training!

Probeer dus zeker eens een fles kokosolie, en begin gewoon te experimenteren in de keuken. Ikzelf ben al op veel leuke recepten gestoten door gewoon kokosolie toe te voegen aan iets gezond en droog. Of het nu rijst of groenten zijn, je zal zeker niet teleurgesteld zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation